Velkommen til min blogg :)

31. juli 2011

Naples og videre til Key Largo

Klokka ringte 07.30, men foerst 09.10 var vi i stand til aa gaa ned aa spise frokost. Forresten masse firfisler her!

Naa skal vi pakke kofferter aa dra videre mot Key Largo. Heldigvis saa vi ingen thunderstorm hverken i gaar eller i dag som det var meldt. Satser derfor paa at det er like bra vaer dit vi kommer.


Vi lurer paa om vi skal stoppe langs veien og ta en airboat. Det er saanne baater med propell bak som kjoerer rundt i sumpene og ser etter alligatorer. I dag skal vi jo kjoere gjennom Everglades hvor alligatorer, slanger og pantere bor.... Faar se hva det blir til.

Forresten, det er rart med vaeret her. Om det er sol, regner, tordnevaer eller kveld - like varmt er det i lufta. Man klarer ikke oppholde seg lenge i sola - og maa gjerne oppsoeke badevann, skygge eller butikk med aircondition etter en liten stund i sola. Det er ogsaa mye hoyere luftfuktighet enn i Norge - noe som gjoer at det foeles mye varmere enn det ville vaert med samme temperatur hjemme.


Vi kjørte vei 41 gjennom Everglades for å komme til Key Largo. Everglades var helt annerledes enn resten av Florida. Det var et sumpområde - mye grønt og øde landskap. Det var stadig skilt med 'crossing alligators' og faktisk også advarselsskilt for pantere. Vi så ingen av delene langs veien. Jeg så kun et hjortelignende dyr som sto og beitet i en veikant.

Vi var nedom Everglades City. Det var ikke store byen. Vi var så vidt innom et kombinert museum/kafé/butikk hvor jeg gikk på do - så kjørte vi ut på hovedveien igjen.

Flere steder langs veien var det muligheter for å ta airboats ut i sumpene med mulighet for å se alligatorer. Vi stoppet flere steder for å høre på pris. Det lå på ca 100 $. Et sted så vi babyalligatorer i et akvarium :) Vi ville gjerne, 3 av oss iallefall - men Mona var litt gretten den dagen og ville absolutt ikke ut i en sånn båt. Jeg tror hun synes det var litt skummelt. Vi kunne ikke akkurat tvinge henne eller etterlate henne i bilen - så da ble det ingen sumptur på oss. Det kan vel hende vi får sjansen igjen en annen gang....


På veien kjørte vi forbi verdens minste postkontor. Kanskje det kan være noe for Rigmor om hun skulle trenge litt avveksling fra posten i Sandefjord :)

Flere steder lå det indianerlandsbyer, de fleste var stengt. Da vi nærmet oss Miami fant vi en som var åpen. Vi stoppet og gikk inn. For å komme inn måtte vi over en bro, der lå det 2 "ungdomsalligatorer" i elva. Noen spyttet ned til de - og de var superraske til å prøve å snappe det!!! Mona handlet en drømmefanger og Anders en alligatortann...

Litt lenger borte i veien spiste vi på en iniansk restaurant. På menyen sto både alligator og froskelår. De andre spiste burger og annet trygg mat. Jeg valgte alligatorbiter. Det smakte som kylling egentlig, men ikke fullt så godt. Bitene var "bekledde" og det gjorde nok litt av smaken.



 

Vi fant greit fram til Key Largo, var vel fremme der rundt 18-tida. Denne gangen hadde vi bestilt et holiday inn-hotell. Vi oppgraderte til et rom mot bassenget. Det kostet 150 kroner eller noe sånt. Rommet var helt greit, ganske standard egentlig. Soverom med to dobbeltsenger og bad med kun dusj. Fine farger på rommet :)

Selve hotellet var helt ok. Fint bassengområde med to basseng og et boblebad. Det ene bassenget hadde et slags fossefall.

 
 


På kvelden kjørte vi en kort tur og fant en kinarestaurant hvor vi spiste middag. Det var ganske rimelig - kom på rundt 50 $. Det som ikke var så enkelt er å snakke engelsk med kinesere som ikke kan engelsk. Vi måtte da prøve å forstå halve ord på engelsk og sånt... men det gikk det og :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar