Velkommen til min blogg :)

6. juli 2016

Escaped from jail

I dag sto vi tidlig opp og gjorde oss klare, for i dag var dagen vi hadde billett til Alcatraz.

Vi sto en stund og ventet på sigtseeingbussen, men den var veldig forsinket - så vi endte opp med å ta en taxi ned til pir 33.

Det var lange køer og på et skilt sto det at alle billetter var utsolgt. Vi hadde heldigvis bestilt allerede i april.


11.30 gikk båten vår. Det var fint å være med på denne turen. Rart å tenke på hvordan det var der den gang fengselet var i drift. Fangene ble psykisk straffet med nærheten til fastlandet og det normale livet. Avstanden var så kort at man kunne høre lyder.

Mona og Fred Are ble med på en historisk guidetur, mens Anders og meg gikk på egenhånd.

Vi var med på audiotur hvor vi fikk utlevert høretelefoner og fikk masse info som tidligere innsatte og voktere fortalte.

Det sies at fengselet var umulig å rømme fra, men tre personer klarte det. De brukte en teskje til å grave seg ut av cellene, og hadde falske hodet i senga så det så ut som de sov. Ut av fengselet kom de ved å klatre ut av et rørsystem. Ingen vet hvordan det gikk med det. Klarte de å komme seg til Sør-Amerika eller druknet de?

Vi slapp ut igjen fra fengselet 😂 og halv fire var vi tilbake på fastlandet. Vi fant en restaurant på pir 39 hvor vi spiste middag. 

Vi hadde snakket litt om å dra opp til Muir  Wood hvor det er spesielle trær, men fikk dessverre ikke det til.

Mens vi satt der fikk Fred Are en melding fra en han spiller med i brassen som også er i SF på ferie. De skulle ut å spise på Hardrock Cafe 😂 og lurte på om vi ville være med. Vi tenkte da at vi kunne ta desserten der. Det var koselig.
Vi tok så en taxi til hotellet ved 19.30-tida og tok en rolig kveld på hotellet. I morgen reiser vi sørover til Monterey.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar